Reguli la alergare – recomandarile noastre inainte de antrenament

Reguli la alergare – recomandarile noastre inainte de antrenament

Privita din exterior, alergarea pare in principiu simpla. Imbraci un tricou confortabil, o pereche de pantaloni lejeri si pantofi sport si treci la treaba. Unii ar vedea totul ca fiind ceva ce nu iti cere prea mult timp de gandire. In fapt, ar fi suficient sa ai putina vointa – realitatea este alta insa. Este esential sa acorzi o atentie foarte mare starii de sanatate, precum si echipamentului sportiv pe care il vei imbraca.

La inceput fiecare trebuie sa isi organizeze propriul program de antrenament, sa ajunga la un ritm de alergare potrivit pentru sine, respectiv sa identifice calea cea mai potrivita prin care sa isi imbunatateasca performantele. Cand vine vorba despre alergarile individuale, acestea vin cu avantajul ca nu te afli sub presiune ca trebuie sa atingi anumite cote. Sunt o serie de reguli la care trebuie sa te raportezi pentru a desfasura acest tip de antrenament in conditii de siguranta, dar si pentru a te bucura de beneficiile sale.

Reguli la alergare – recomandarile noastre inainte de antrenament

La inceput este indicat sa nu cauti sa atingi o viteza prea mare, respectiv sa alergi mai repede decat organismul tau ar suporta. In fapt, nici nu ar trebui sa incepi pana nu ai realizat o serie de exercitii de incalzire temeinice. In general este bine ca acestea sa fie de 10 – 15 minute. Este ideal pentru ca te ajuta sa iti  obisnuiesti organismul cu stresul din timpul antrenamentelor. Chiar daca este benefic, agresiunea pe care o poate resimti la efort ar putea atrage dupa sine efecte nedorite. Este ideal a introduce in rutina zilnica antrenamentele – sau cel putin atunci cand este posibil, in mod regulat.

Potrivit ar fi ca inainte de a incepe un astfel de program, sa iti faci un control medical, pe care de altfel ar trebui sa il realizezi regulat pentru a fi sigur ca starea de sanatate este optima. Vei afla astfel daca poti incepe activitatea fizica dorita, in mod responsabil. Este valabil mai ales in cazul celor care urmaresc sa faca din alergare mai mult decat o modalitate de a se mentine in forma, de a atinge anumite performante.

Mai departe, va trebui sa faci o evaluare a necesarului de echipament pentru alergare. Achizitionarea celor potrivite de asemenea implica responsabilitate pentru ca nu orice este recomandat si confortabil in timpul acestui tip de antrenamente.

Am sesizat nevoia publicului de a beneficia de articole de alergare de calitate si totodata eficiente, astfel ca te intampinam cu o categorie de produse special concepute in acest sens. Dorim sa subliniem cat este de important ca alergarea sa se realizeze numai cu echipamentul dedicat. Odata ce treci pragul unui magazin de specialitate, respectiv odata ce accesezi un astfel de site, iti dai seama ca tot ce credereai ca ar trebui sa insemne echipament sportiv pentru alergare capata cu totul alte valente. Exista o serie de criterii in care acesta trebuie sa se incadreze pentru ca fiecare sesiune sa fie eficienta, dar mai ales sa se desfasoare in siguranta si confort.

Astfel, daca stii ca in partea de incaltaminte ai nevoie de pantofi din categoria celor special destinati alergarii, cand vine vorba despre vestimentatie atentia trebuie sa fie cu atat mai sporita. In acest sens te intampinam in magazinul nostru cu optiuni variate dintre care poti alege: tricouri de alergare, colanti, jachete, manusi.

Acestea indeplinesc atat rol de protectie, cat si de asigurarea unui nivel de confort potrivit. Avand in vedere ca alergarea favorizeaza transpiratia masiva, materialele de la baza echipamentului trebuie sa aiba o capacitate de absorbtie sporita pentru a nu favoriza iritatiile pielii, disconfortul sau mirosurile.

De asemenea, recomandarea noastra este ca in alegerea oricarui articol de alergare sa ai in vedere o masura corespunzatoare. Una prea mare, la fel ca una prea mica va impiedica buna desfasurare a sesiunilor de alergare.

Alege ceea ce ti se potriveste din varietatea de optiuni, la costuri rezonabile, din magazinul nostru Elevensportswear.

Lasa un raspuns

*
**Nepublicat
*Site url with http://
*